5x Tips voor het vergelijken van een autoverzekering

Als je een autoverzekering gaat afsluiten zijn er altijd een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Je wilt niet meer betalen als nodig is, maar je wilt je wel voldoende verzekeren. Er is altijd een bepaalde basisverzekering, deze kun je aanvullen met nog een verzekering. Op die manier heb je nog meer zekerheid.

Bekijk goed wat jij nodig hebt

Wat voor verzekering jij nodig hebt ligt heel erg aan de soort auto die je hebt en wat je ermee doet. Als je hem altijd voor je huis parkeert in een veilige buurt hoeft een aanvullende verzekering niet perse nodig te zijn. Staat je auto altijd op gekke plekken in minder veilige buurten zou je een aanvullende verzekering kunnen overwegen. 

Ook de type auto die je hebt heeft invloed op in hoeverre je auto verzekeren nodig is. Als jij het nieuwste model hebt is het fijn deze goed te verzekeren, maar wanneer je een oude auto rijdt die maar net door de APK keuring komt is dit niet echt nodig. De kans dat je geld ontvangt van de verzekeringsmaatschappij als je iets wilt declareren op je oudere auto zal namelijk klein zijn.

Vaak houden verzekeringsmaatschappijen de premies laag en proberen zij hun winst via aanvullende verzekeringen te ontvangen, houd daarom goed in de gaten of dit in verhouding is.

No-claimkorting kan erg fijn zijn

Als je een jaar lang geen claim doet bij je verzekering zal je premie dalen. Dit daalt vaak tussen de 5% en 10%. Je bouwt dan schadevrije jaren op die je bij iedere verzekeringsmaatschappij kan gebruiken. Veel mensen kiezen er daarom ook voor dat wanneer ze maar een kleine schade hebben, ze het zelf betalen. Je levert dan geen schadevrije jaren in, dat scheelt veel in premie. Als je wel een claim zou doen wordt je premie weer een stuk duurder. Voordeliger is het dan dus om de schade zelf te betalen.

Nieuw is de nieuwwaarderegeling

Voorheen kreeg je wanneer je auto total loss verklaart werd de dagwaarde van je auto. Je kunt er nu voor kiezen om voor de nieuwwaarderegeling te gaan. Dit kan ervoor zorgen dat je je auto wel weer opnieuw kan kopen. Dit kan namelijk niet wanneer je de dagwaarde van je auto uitgekeerd krijgt. Je auto wordt namelijk altijd minder waard, dan de prijs waarvoor jij hem hebt gekocht.

Het eigen risico

Bij iedere verzekering die je afsluit zit een eigen risico. Per verzekeraar verschilt hoeveel dat is. Vaak wordt het eigen risico hoger zodra je meer gaat verzekeren. Je eigen risico moet je zelf betalen voordat je iets kan claimen. Kijk goed of je de hoogte van je afgesproken eigen risico ook echt kan betalen.

Vergelijk al je opties goed met elkaar

Er zijn veel zaken genoemd waar je voor kan kiezen. Als je voor jezelf besloten hebt wat je wilt aan verzekeringen kun je gaan vergelijken waar de verzekeringen het goedkoopst worden aangeboden. Een autoverzekering simulatie zou een goede optie kunnen zijn om dit goed te kunnen vergelijken. Je ziet dan goed wat er gebeurd.

Door admin