Dit zijn je opties als het gaat om investeren

De spaarrente op onze spaar-en betaalrekeningen staan historisch laag. Dit heeft ervoor gezorgd dat men meer en meer op zoek gaat naar andere plekken om het geld te bewaren. Dit uit zich in een steeds groter aantal Nederlanders dat belegt in aandelen, vastgoed of bijvoorbeeld cryptocurrencies. Deze investeringen worden veelal gedaan met opgebouwd spaargeld, maar er zijn ook andere opties! Deze opties zijn wel riskanter dan investeren met eigen spaargeld. Je bent namelijk al een deel van je rendement kwijt doordat je de financiering dient terug te betalen. Toch is investeren met geleend geld in veel gevallen toch aantrekkelijk! In deze blog leggen we enkele mogelijkheden toe als het gaat om het financieren van investeringen.

Banken

Je kunt voor verschillende zaken bij banken terecht. Zo ook voor de financiering van een investering. Je kunt hiervoor een aanvraag doen bij de bank om zo de financiële middelen te verkrijgen die jij nodig hebt om je investering te kunnen doen. Het is hierbij wel belangrijk dat je met een duidelijk plan komt. Zo zal een bank je sneller ondersteunen in het vastgoed financieren dan wanneer je ze vraagt om een smak geld om in aandelen te stoppen. Toch lijkt een financiering bij de bank ophalen redelijk verleden tijd. Dit komt doordat banken vaak hoge rentepercentages vragen en ontzettend uitvoerige checks uitvoeren. Het proces rondom de aanvraag van een financiering duurt vaak stukken langer dan via andere vormen van financiering.

Andere geldbronnen

De bank is natuurlijk niet de enige geldbron in de huidige valutamarkten. Dit komt door de digitalisering van de maatschappij. Waar je vroeger enkel bij de bank terecht kon voor een financiering, kun je tegenwoordig op tal van plekken op het internet een financiering aanvragen. Deze financiering wordt dan uitgevoerd door een investeringsfonds of een individuele geldverstrekker. Deze vormen van financiering zijn over het algemeen gemakkelijker te verkrijgen en daardoor voor startende investeerders erg interessant. Zo kun je als startende onderneming via deze geldverstrekkers sneller een bedrijfshypotheek dan bijvoorbeeld bij de bank!

Door admin