Het jaar 2021 loopt bijna ten einde dus gebruik maken van de zorgvergelijker 2022 kan een goed idee zijn. Eigen is het vergelijken en het veranderen van je zorgverzekering iets wat je ieder jaar kunt doen. Ben je inwoner van Nederland of woon je in Nederland? Dan is een basisverzekering voor jou verplicht. Met een basisverzekering ben je verzekerd voor zorg uit het basispakket. Wat er in het basispakket zit wordt ieder jaar door de overheid vastgesteld. De basiszorg bestaat bijvoorbeeld uit de huisarts, medicijnen uit de apotheek en de psychiater. Als je een aanvullende verzekering wilt, dan kan dat maar het is niet verplicht. Heb je bijvoorbeeld een bril, dan kan je ervoor kiezen om de verzekering hiervan te verhogen.

Het belang van zorgvergelijker 2022

Een zorgverzekering heeft bijna iedereen in Nederland. Een zorgverzekering wordt ook wel ziektekostenverzekering genoemd. De naam zegt het eigenlijk al: je verzekert je voor je ziektekosten. Wanneer je bijvoorbeeld kosten hebt gemaakt kunnen deze worden gedeclareerd worden bij de zorgverzekeraar. Ieder jaar kan je je zorgverzekering wijzigen tussen 12 november en 1 januari. Maar 1 keer per jaar. Daarom is het verstandig om goed na te denken over je zorgverzekering.

Jouw zorgvraag verandert

Het ene jaar maak je veel gebruik van de zorg en het andere jaar veel minder. Elke fase in je leven is anders. Staat in het begin van 2022 bijvoorbeeld een wortelkanaalbehandeling bij de tandarts gepland en zit dit niet in jouw basispakket? Dan kan dat een goede reden zijn om aan te passen. Of zijn jullie in verwachting van een kindje en weet je dat je daarmee extra zorg nodig zul hebben? Ook dat is goed om rekening mee te houden en eventueel aan te passen.

Dekking, premie en polisvoorwaarden veranderen ieder jaar

Ieder jaar verandert jouw zorgverzekering zijn dekking, premie en polisvoorwaarden ieder jaar. Alleen dat is al een reden om te kijken wat jouw zorgverzekeraar aanbiedt. Het zou zomaar kunnen dat je er niet meer achter staat of prijzen veranderd zijn ten ongunste voor jou. Het kan je helpen om deze veranderingen in de gaten te houden en vervolgens te besluiten of je veranderingen doorvoert of zelfs overstapt naar een andere zorgverzekering.

Waarom geen gebruik maken van zorgvergelijker 2022?

Eigenlijk is de vraag ook: waarom geen gebruik maken van de zorgvergelijker 2022? Het kost je weinig tijd en kan je tegelijkertijd tientallen euro’s per jaar extra opleveren. Dat maakt ieder mens blij. Het is daarom verstandig om ieder jaar even te kijken wat jouw huidige zorgverzekering zegt over 2022 en hoe en of je daarop wilt anticiperen.

Op welke manier maak je gebruik van zorgvergelijker 2022

Allereerst start je bij het bepalen van jouw zorgbehoefte. Aan de hand van geplande activiteiten in het volgende jaar kan je een verwachting maken. Vervolgens kijk je naar jouw huidige zorgverzekering en wat de verzekering vergoedt van de behoeften die jij hebt. De derde stap is het bepalen van de hoogte van je eigen risico. Na deze stappen kan je verzekeringen vergelijken en tot een juiste keuze komen.

Eind november kun je op Nedzorg.nl weer zorgverzekeringen vergelijken.

Door admin