Heb ik recht op transitievergoeding bij ontslag?

Ben je je baan kwijt geraakt of staat je baan op de tocht? Dan heb je vast wel gehoord van de term transitievergoeding. Maar wat is dit nou precies en wanneer heb je hier recht op? Zijn dit vragen die je hebt? Lees dan snel even verder, in dit blog leggen we alles voor je uit.

Wat is een transitievergoeding precies?

De transitievergoeding is het bedrag waar je als werknemer recht op hebt als je onvrijwillig wordt ontslagen. Een andere mogelijkheid is het hebben van een tijdelijk contract dat niet verlengd wordt. Hoe hoog je transitievergoeding precies is, is afhankelijk van twee factoren. Het hangt  af van de hoogte van je salaris, maar ook van hoe lang je in dienst was.

Wanneer heb ik recht op een transitievergoeding?

Het is zo dat in principe iedere werknemer die onvrijwillig wordt ontslagen recht heeft op een transitievergoeding. De werkgever heeft hierbij het initiatief genomen om het arbeidscontract te beëindigen. Je hebt in een aantal situaties recht op een transitievergoeding.

Als je tijdelijk contract niet wordt verlengd heb je recht op een vergoeding. Het maakt dus niet uit of je een vast contract had of een tijdelijk contract. Daarnaast, als de arbeidsovereenkomst wordt opgezegd vanuit de werkgever met toestemming van het UWV. Het ontslag gaat dus via het UWV. De laatste mogelijkheid is dat de arbeidsovereenkomst op initatief van de werkgever door de kantonrechter is ontbonden. Hierbij geldt dus het ontslag via de kantonrechter.

Wanneer heb ik geen recht op een transitievergoeding?

Je hebt geen recht op een vergoeding als de financiële situatie van de werkgever dit niet mogelijk maakt. Dit kan bijvoorbeeld komen door faillissement of omdat de werkgever in surseance van betaling is gesteld. Daarnaast krijg je geen vergoeding als het ontslag gevolg is van verwijtbaar handelen of nalaten van jou. Je zou hiervoor op staande voet ontslagen kunnen worden. Soms is het ook mogelijk dat in de CAO een vervangede regeling staat in plaats van de transitievergoeding. Je krijgt ook geen vergoeding als je jonger bent dan achttien jaar en minder dan 12 uur per week werkt.

Hulp nodig? Kijk dan eens bij het Juridisch Platform. Zij kunnen je verder helpen!

Door admin

Een gedachte over “Heb ik recht op een transitievergoeding? Lees het hier”

Reacties zijn gesloten.