Hypotheek aanvragen

Zodra jij je hebt georiënteerd op een nieuwe woning, wil je natuurlijk weten wat je kunt lenen bij de bank of andere geldverstrekker. Je wilt weten waar je aan toe bent en wat jouw mogelijkheden zijn. Bovendien is het aanvragen van een hypotheek vaak niet binnen een week geregeld. Wat komt er allemaal kijken bij het kopen van jouw droomwoning en waar moet je rekening mee houden? Wij leggen het graag aan je uit.

Rekentools
Hartstikke leuk natuurlijk dat je een woning wilt kopen, maar is het ook daadwerkelijk mogelijk? Past het binnen je budget? Hier kom je op eenvoudige wijze achter via online rekentools. Je krijgt daardoor een globale inschatting of je droomwoning binnen handbereik ligt. Voor absolute duidelijkheid hierin maak je een afspraak met een hypotheekadviseur.

Hypotheekadviseur
Een hypotheekadviseur helpt jou bij het berekenen van je maximale hypotheek en kan je alles vertellen over de rente die je betaalt over het maximaal te lenen bedrag. Natuurlijk kijkt deze persoon ook naar welke soort hypotheek het meest past bij jouw situatie. Bovendien helpt een adviseur jou bij het opstellen en laten tekenen van een voorlopig en/of definitief koopcontract.

Hypotheekverstrekker
Uiteindelijk is het aan de hypotheekverstrekker of de hypotheek er daadwerkelijk komt. De officiële aanvraag hiervoor wordt ingediend door een hypotheekadviseur en deze wordt beoordeeld door de hypotheekverstrekker. Houd rekening met een lange aanvraagduur. Gemiddeld duurt het zo’n 6 tot 8 weken voordat een hypotheekaanvraag rond is. Een goede voorbereiding is het halve werk, dus zorg voor een deskundige hypotheekadviseur en zorg dat je alle documenten tijdig opstuurt.

Notaris
Is de hypotheek helemaal rond? Dan is het tijd om een afspraak in te plannen bij de notaris. Deze zorgt ervoor dat de hypotheek wordt ingeschreven bij het kadaster. Kort samengevat regelt de notaris zowel de juridische als financiële overdracht. Is alles helemaal rond? Dan kun je eindelijk genieten in je nieuwe woning!

Woning kopen?
Wil je meer informatie over het indienen van een hypotheekaanvraag of over jouw financiële mogelijkheden? Laat het ons weten en vraag onze hypotheekadviseurs om raad.

Door admin