Aandachtspunten bij het afsluiten van een zakelijke hypotheek

Afsluiten van een zakelijke hypotheek

Denk je erover na om een kantoorpand of een winkel te kopen? Dat kan veel rendement opleveren, want investeren in een bedrijfspand levert vaak een hoger rendement op dan woningen voor de verhuur. Je koopt het pand niet om het zelf te gebruiken, maar om te verhuren. Wat je er ook mee doet, je hebt er een zakelijke hypotheek voor nodig.

Een zakelijke hypotheek is een lening die je helpt om zakelijk vastgoed te kunnen kopen. Of om een verbouwing aan een kantoor- of winkelpand mogelijk te kunnen maken. Om ervoor te zorgen dat je de juiste keuzes maakt, kan je in dit artikel lezen waar je op moet letten bij het afsluiten van een zakelijke hypotheek.

Looptijd van de zakelijke lening

Heb je onvoldoende liquide geld om zelf een pand te kopen, dan sluit je een zakelijke hypotheek af. Net zoals met een hypotheek voor je huis, heb je met looptijden te maken. Per type financiering kan dat verschillen. Bij een overbruggingskrediet is de minimale looptijd 6 maanden. Voor andere type financieringen gelden ook weer andere looptijden. Voor een verhuurhypotheek is de maximale looptijd bijvoorbeeld twintig jaar. Meestal heb je zelf ook een keuze over hoe lang de looptijd bedraagt van de zakelijke hypotheek.

Rentepercentage

Wanneer je een zakelijke hypotheek afsluit betaal je rente. Door de rente die jij betaalt verdient degene die het krediet verstrekt. Die rentepercentages verschillen per aanbieder. Per type lening zit er een verschil tussen. Het loont om dat van te voren goed uit te zoeken, want soms zijn de verschillen enorm. Vandaar dat je altijd goed moet kijken alvorens je de zakelijke hypotheek afsluit.

De type financier

Nog een punt van aandacht is de financier waar je de financiering afsluit. Voorheen was het altijd zo dat je naar de bank ging voor een zakelijke hypotheek of een vastgoed hypotheek. Dat kan nog steeds, maar tegenwoordig heb je ook veel andere opties. Deze financiers worden alternatieve financiers genoemd. De laatste jaren zijn die er steeds meer te vinden.

Vergelijk alle opties

Doordat zakelijke hypotheken een stuk flexibeler zijn dan vroeger is het makkelijker om er eentje te kiezen die bij jou wensen past. Wat voor jou het beste is hangt van de omstandigheden af. Vergelijk daarom alle aanbieders die voor jou interessant zijn. Het is belangrijk om over goede informatie te beschikken. Kom je er zelf niet uit? Laat je dan voorlichten door een adviseur. Hij of zij kan je alles vertellen zodat je een veilige keuze maakt.

Hoe bereken je een zakelijke hypotheek?

Tot slot is het fijn om van te voren te weten hoeveel geld je kwijt bent aan een zakelijke hypotheek. Vraag daarom online een offerte aan. Dit kan bij een alternatieve financierder zoals bijvoorbeeld Benkey.nl. Het is verstandig om van te voren een degelijk financieel plan te maken.